Више

  Дружење српских и румунских писаца на Сајму књига 2022.

  Књижевни сусрет аутора румунског порекла из Србије и српског из Румуније насловљен „Десеторо књижевника без граница“ одржан је на Београдском сајму књига.

  Током једноипочасонвног сусрета на испуњеном простору штанда земље почасног госта Румуније, књижевници су читали делове своје поезије и прозе, и обраћали се на румунском и српском језику.ж

  Учествовали су Славомир Гвозденовић, Љубица Рајкић, Љубинка Перинац Станков, Борко Илин, Горан Мракић, Валентин Мик, Мирчеа Лелеа, Маријана Стратулат, Јоан Баба и Аурора Ротарију Плањанин.

  Одавно смо “кували“ са пријатељима и колегама Румунима да имамо заједничко представљање. Верујем да ћемо га поновити у Темишвару, Новом Саду и Панчеву“, рекао је Гвозденовић.

  Професор српске књижевности из Темишвара Гвозденовић је рекао да је на Сајму присутна „осовина српске књижевности у Румунији“, подсетивши да она има традицију дугу више од 200 година.

  Перинац Станков је приметила да је „лепо видети на сајму толико младих“, као и румунске писце, а на скупу је истакнуто да су овакви аутори додатна предност културе и књижевности обе земље.

  ИЗВОРТанјуг
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img