Више

  Насељеност Земље

  Насељеност копненог дела планете Земље није свуда једнака. То свакако зависи од географских услова одређених подручја – климе, присуства биљног и животињског света, река и сл. Међутим, ови природни услови нису пресудни за насељеност одређеног подручја у савремено доба.

  Данас је значајан фактор развијеност (богатство или сиромаштво) државе, као и услови за живот и рад и друго. Најнасељеније земље данашњице су Сингапур са 6587 становника на квадратном километру и Бангладеш са 5702. Следе Јужна Кореја, Холандија, Индија, Јапан и Израел.

  Густину насељености по квадратном километру која је просечна у светској статистици имају Италија и Швајцарска, а испод просечне – Кина, Пољска, Француска, Шпанија и друге. При дну ове статистичке лествице налазе се земље са најмањом густином насељености – Русија са 9, Канада са 3 и Аустралија са само 2 становника по квадратном километру.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img