Више

  Фестивал фолклорне и традиционалне музике први пут у Лесковцу

  Наступима културно-уметничких друштава из разних крајева, црквено-хорских ансамбла и низом других активносту у порти Саборног храма у Лесковцу ће 13. и 14. јуна бити одржан први Фестивал фолклорне и традиционалне музике.

  Фестивал почиње на дан славе Града Лесковца, а организује га црквени ансамбл из тог града „Бранко“. Директор фестивала Никола Нинић каже да је идеја настала због ограниченог броја наступа на којима ансамбл може да учествује.

  У понедељак, 13. јуна, Фестивал ће бити отворен у порти Саборног храма од 19 сати, а у случају временских непогода концерт ће се одржати у Народном Позоришту. Првог дана ће наступити КУД „Панче Пешев“ из Куманова, Етно састав МШ „Мирослав Лале Стефановић“ из Ужица, локални извођачи КУД „Леминд“, као и сам црквени ансамбл „Бранко“.

  Из порте Саборног храма у уторак, 14. јуна, кренуће дефиле учесника градским улицама.

  Од 11 сати у дворишту Шоп Ђокићеве куће ће се одржати и Етно поставка која ће бити продајног карактера, где ће се дефиле накратко задржати. У порти Саборног храма од 14 сати биће одржана Фолклорна радионица за основце. У исто време у Градској кући „Боре Димитријевића Пиксле“ биће организован округли сто на коме ће медијатор бити музиколог Небојша Тодоровић, а тема разговора ће бити „Црквени састави и фолклорне групе у процесу културног образовања младих у Србији“.

  Друго фестивалско вече почиње такође од 19 сати, а учесници ће бити Хор и оркестар Факултета Педагошких наука у Јагодини, нишки црквени фолклорни ансамбл „Бранко“, Етно секција Музичке школе из Ниша и Хор младих „Радојица Милосављевић Ица“, Етно састав Музичке школе „Станислав Бинички“ из Лесковца и
  на гуслама ће наступити јереј Милан Додеровић.

  ФОТОПромо
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img