Више

  Недеља књижевности у српској Атини

  Српска Атина, на недељу дана постаће „Град књиге“. Манифестација Калеидоскоп културе, окупиће европске, регионалне и домаће ауторе, у више од 20 догађаја, све до 23. септембра.

  Међу најзанимљивијим садржајима ове манифестације, љубитеље писне речи сигурно ће одушевити Базар књига, а за њима неће ни заостајати промоција Градске библиотеке и размена књига.

  Улаз на манифестацију је бесплатан, а догађај почиње данас у 15 часова на „Спенс-у“. Догађај ће отворити глумац, Војислав Воја Брајовић заједно са дечијим хором „Чаролија“ под диригентском палицом Леонтине Вукомановић. Наступиће и дечији хор „Звончићи“… а сутра, у недељу малишанима бајке ће читати глумац Зијах Соколовић. Наступиће и дечији хор „Колибри“. За оне најзахтевније Удружење уметника „Високо Ц“ које ће извести опере за децу…

  На главној сцени, испред „Градске кафане“, окупљенима ће се представити књижевник Ласло Вегел, књижевница Сања Савић Милосављевић, а публика ће имати прилику да слуша и црногорске комичаре The Books of Knjige. Сутра ће у престоницу културе допутоваће, и овогодишњи добитник НИН-ове награде Владимир Пиштало. На манифестацији учествоваће и књижевница Ведрана Рудан, млади аутор Александар Танурџић, дизајнер, визуелни уметник и писац Славимир Стојановић Футро, глумица, Светлана Цеца Бојковић…

  „Ноћ књижевности“, окупиће ауторе и из осам земаља, па ће се у „Спенс-у“ представити Росела Посторино (Италија), Раду Павел Гео (Румунија), Љуба Арнаутовић (Аустрија), Стеван Брадић (Србија), Бен Кларк (Шпанија), Корнелија Хилмбауер (Аустрија), Софија Даул (Француска) и Наташа Крамбергер (Словенија).

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img