Више

  Амела Терзић: Ваш лист показао је колико читање може бити забавно

  Репрезентативка Србије, Амела Терзић једна је од најпознатијих атлетичарки данашњице.

  Многобројни су успеси ове младе спортискиње, а јавност ју је боље упознала на Европском јуниорском првенству 2011. у Талину где је освојила две златне медаље, у трци на 1.500 и 3.000 метара. Она по први пут за ”Змај”, прича о детињству, успесима, својој каријери, шаљући јасну поруку, да је спорт лековит, и да ви децо треба што више да се бавите истим.

  Амела је рођена у Прибоју, убрзо се сели за иностранство у коме је како каже провела своје рано детињство. Како нам прича позната атлетичарка она је тамо и почела да се интресује за овај спорт.

  – Рођена сам у Прибоју и често наглашавам оно што многи знају, да сам живела до четврте године у насељу Забрњица код Прибоја. Након тога смо отишла сам са породицом за иностранство где сам провела своје детињство и започела да се бавим са атлетиком – прича Амела.

  И она је читала је наш лист, он јој је показао колико је забавно читати садржај који нуди ”Змај”.

  – Ваш лист је млађим генерацијама показао колико читање може бити заправо забавно. На то сам лично поносна! Док сам ја била дете, са радошћу смо ”упијали” све што се налази на странама ”Змаја”. Било је то време када су деца најчешће своје време проводили бавећи се спортом, или су имали друге активности које су их испуњавале, многима је то било читање – каже наша саговорница.

  Терзићева памти и своју прву медаљу коју је освојила на школском такмичењу, а то је било у месту где је живела, и данас је чува међу многима које ће касније освојити као успешна атлетичарка.

  – Моју прву медаљу добила сам, управо, на школском такмичењу Wernigerodu где сам тада живела. Никада нећу заборавити своје прво одличје, чувам га и дан данас – сећа се атлетичарка.

  Кажу да бављење спортом изграђује профил једне личности, то потврђује Амела која каже да:

  – Бављенем спортом изграђује се јача личност и веома је битна у данашњем времену за ментални развој као и моторичке способности. Такође за дружење у широком пољу – објашњава наша саговорница и додаје да угледала на своју маму која јој је била узор да се касније бави овом професијом. Несебична је била и подршка породице коју јој пружају сво време да се бави оним што највише воли.

  – Ја сам се као дете угледала на моју маму, јер је и она била брза у њено време,а што се тиче професионалних атлетичара то је била Вера Николић – каже Амела.

  Амела је на челу новопазарског спортског савеза, али успешно се носи са свим препрекама које се пред њу стављају, она истиче да воли свој посао, и ако је веома тежак, и одговоран. Каже, када се неко посвети ономе што воли, онда препрека скоро и да нема.

  – Познавајући шта је спортистима неопходнон олакшава ми радни однос са клубовима. Захтевно јесте водити преко 110 клубова и бринути о спорту. Али волим свој посао, и никада га не би мењала за било који други – закључује Амела, и шаље поруку свим читаоцима ”Змаја”

  Драги читаоци, децо, желим Вам срећне празнике и 2023. год.


  Разговор водио Вељко Петровић


  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img