Више

  Књига о Харрyју Потеру са грешкама процењена на 200.000 фунти

  Прво издање књиге Харрy Поттер и камен мудраца, са неколико штампарских грешака и потписом аутора Ј.К. Роњлинг, понудиће ће аукцијска кућа Christie’s на приватној продаји у Лондону. Почетна цена биће је 200.000 фунти, јавља Реутерс.

  Издање које се нуди на продају један је од 500 тврдо укоричених примерака књиге објављене 1997. године.  Књига коју продаје Christie’s у склопу манифестације “The Art of Literature: Loan and Selling Exhibition”, спада у преосталих 200. Стручњак за књиге и један од кустоса изложбе, Mark Wiltshire је открио да се у “штампању и опреми књиге поткрало неколико грешака”.

  “На полеђини, на пример, реч ‘филозофи’ (philosophers), што је, наравно, кључна реч… погрешно је написана као ‘philosphers’, без онога другог слова ‘о’, а на страници 53, на попису предмета које ученици требају понијети са собом у Hogwarts, речи ‘један штапић’ у тексту су поновљене два пута”, објаснио је Wiltshire.

  Приватна продаја уместо аукције

  Године 1997. Rowling је још била непозната и неетаблирана књижевница, а у међувремену је њена књига о чаробном свету вештица и чаробњака постала велики хит у свету, изнедривши и неколико наставака, као и велику филмску франшизу.

  “На много начина, ова је књига физичка манифестација чаробног сећања за многе читатеље и то је чини тако пожељном”, сматра Wiltshire, подсећајући да ће манифестација “Арт оф Литературе” за јавност бити отворена од 7. до 15. јуна.

  За разлику од јавне аукције, Christie’s повремено у склопу приватних продаја заинтересиранима омогућује продају или куповину луксузних предмета у пуно мирнијој, приватној атмосфери, која подсећа на затворени друштвени догађај или појединачну посету скупоме бутику.

  Распоред аукција унапред је познат и фиксан је, док се приватне продаје одржавају током целе године и флексибилније су.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img