Више

  Представљен роман за децу и осетљиве Драгане Станковић

  Промоција књиге „Право на сузе“, Драгане Станковић у издању Градске библиотеке „Вук Караџић“ у Косовкој Митровици одржана је на Међународном београдском сајму књига на штанду Канцеларије за Косово и Метохију.

  У присуству великог броја посетилаца о делу су говорили Александра Пекић, ћерка свевременог писца Борислава Пекића, директор Културног центра Косовска Митровица Милан Михајловић, као и новинарка „Новости“ и уредник књиге Миљана Краљ.

  Милан Михајловић је открио да је имао част да међу првима дође у контакт са рукописом који је прочитао у једном даху.

  Не постоје речи којима бих могао да вам пренесем одушевљење док сам читао ово дело. “Право на сузе” је једна од ретких књига коју сам прочитао у једном даху. Станковићева је изузетан писац, способан да влада осећањима читалаца, а док читате њена дела разумно схватате сваки лик. Сигуран сам да ће увек заузимати високо место међу читаоцима, а ми ћемо пратити њен рад и надам се – и даље објављивати њена дела – рекао је Михајловић.

  Након директора културног центра Косовска Митровица публици се обратила Александра Пекић истичући да јој част да говори у своје, али и у име своје мајке Љиљане Пекић која је написала и рецензију за роман.

  “Уживала сам читајући роман Драгане Станковић. Радња се прати без даха од почетка до краја. Нема непотребних описа” – прочитала је Александра само део рецензије Љиљане Пекић.

  Када прочитате рецензију моје мајке биће вам јасно о каквом калибру књижевника се ради – закључила је Пекићева.

  Ауторка Драгана Станковић истакла је да је “Право на сузе” написала на наговор Миљане Краљ, која је веровала да у свој књижени опус може да уврсти и једно дело посвећено младој публици.

  Роман је заснован на истинитим ликовима. У њему је чаробан колаж особина деце мојих пријатеља и пишући га, призивајући сећања и ослушкујући моје јунаке – много сам научила. Оно највредније је да малишани живе у садашњости, неоптерећени сутрашњицом, оним што им будућност доноси, или оним што ми “одрасли” од њих очекујемо. Њихови искрени осмеси, па и мангуплуци, као и сузе које често крију – су само део њихове лепоте. У томе је и њихова чистота, коју сам, надам се, успела да дочарам на њима достојан начин – рекла је присутнима Станковићева


  Драгана Станковић рођана је 1969. године у Београду где ради као новинар. На литерарну сцену ступила је романом „Бројање“ који је 2008. године ушао у најужи избор за „Женско перо“. Аутор је и књиге „Власници истине“, а „Право на сузе“ је њен први и последњи роман посвећен младима и осетљивој публици, који је написала на наговор сина, коме је и роман посвећен.


   

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img