Више

  Прича о Гилиан

  Прича о Гилиан
  Аутор: непознат

  Гилиан… седмогодишња девојчица која није могла ићи у школу. Непрестано устаје, одвраћа пажњу, лети мислима и не следи лекције. Њени се учитељи брину због ње, кажњавају је, грде, награђују неколико пута кад обрати пажњу, али ништа. Гилиан не зна седити и не може обраћати пажњу.

  Кад се врати кући, кажњава је и мајка. Дакле, не само да што Гилиан има лоше оцене и много казни у школи, већ и пати од тога код куће.

  Једног дана, Гилианина мајка је позвана у школу. Жена, тужна попут некога ко чека лоше вести, одлази у сколску просторију за разговоре. Учитељи говоре о болести, о очитом поремећају. Можда је то хиперактивност или јој можда треба неки вид лечења..

  Током разговора долази бивша учитељица која је одлично познавала девојчицу. Тражи од свих одраслих, мајки и колега да је следе у суседну учионицу у којој је она још увек седела. Укључује стари радио и појачава музику.

  Како је девојчица остала сама у учионици (чекајући маму), одмах устаје и почиње се кретати горе-доле, лево и десно, ногама и срцем хватајући музику у ритму. Учитељица се смеши док колеге и мајка гледају између збуњености и саосећања,
  И говори:

  “ Видите ? Гилиан није болесна, Гилиан је плесачица! “
  Препоручyјем мајци да је одведе на плесни курс.
  Гилиан се уписала….
  …завршила је свој први плесни дан и кад се вратила кући, рекла је мајци:

  ′ ′ Сви су попут мене, тамо нико не може седети! “

  1981. године, након плесачке каријере, отворивши властиту плесну академију и примивши међународно признање за своју уметност, Гилиан Лyне постала је кореограф музикла ′ ′ Мачке 1981. И Фантом из опере 1986.“

  Надамо се да ће сва различита деца пронаћи одрасле људе који их могу дочекати онаквима какви јесу, а не оним што им недостаје.

  Живеле разлике, мале црне овце и несхваћени. Они су ти који стварају јединствену лепоту на овом свету.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Снежана Црногорчевић
  Снежана Црногорчевићhttps://casopiszmaj.com
  Завршила сам Учитељски факултет, смер за васпитача, пишем песме за децу. Љубав према књигама и стваралаштву треба подстицати још од раног детињства јер дете учи оно што живи.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img