Више

  Теслина летелица

  Проблему летења, тој прастарој тежњи људи, посветићу се као истраживач. Моја летелица, за коју тада међу америчким моћницима није било интересовања, била је замишљена као летећа пећ, с којом се могло излетети кроз прозор, путовати на готово неограничене даљине и вратити се исто кроз прозор, без буке и узнемиравања околине.

  Моја замисао била је потпуно другачија од оне на којој су тада радили други истраживачи. Многи су мислили да сањам, да таква летелица једноставно није могућа. Моја идеја о летећој пећи никада, на жалост, неће бити остварена, нико није хтео да уложи новац у израду мог јединственог изума.

  У праксу ће ући летелица типа данашњих авиона, који су мање безбедни и ограничених летачких и маневарских могућности, за разлику од моје “пећи”, чије би техничке могућности далеко надмашиле летелице којим су људи први пут полетели.

  И многе друге моје замисли и изуми нису ушли у употребу, или зато што су били за оно време одвише смели и оригинални, или се није нашао финансијер. Из сличних разлога остали су неостварени многи веома корисни изуми других истраживача, што је успоравало развој људског рода. Даровите људе обично не разумеју и не прихватају управо они којима су намењени.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img