Више

  Змај открива ко се крије иза VEGASKIX профила на Инстаграму (фото)

   

  Један од најпраћенијих младих писаца данашњице, који је својим цитатима додирнуо срца више од 20.000 људи који га прате на Инстаграму, аутор је и књиге „99 путева до уметности“, крије се иза уметничког имена VEGASKIX.

  Змај открива да је он Аустијанац српског порекла Кристијан Вујић (31), веома заинтересован за светску и националну историју, као и геополитику, али да је ипак поета у души.

  Први пут у интервјуу за наш лист он одговара на 10 питања и даје нам могућност да га коначно ближе упознамо и открива са чиме се све млади писци у данашње време сусрећу.

  Када би морао да се представиш у три реченице, шта би рекао о себи?

  –  Мислим да је веома тешко некога описати у три реченице, а још теже када користите прву реченицу као што ја сада радим. Ограничавање писца на три реченице је више казна него поклон јер волим да се играм речима и реченицама. Нажалост, о својој личности ћу, по свему судећи, говорити само у последњој од три реченице, за коју мислим да је веома смирена и промишљена, иако ме наравно мој темперамент и моја воља увек мотивишу да урадим нешто ново или да завршим што сам започео.

  – Чини ми се да сви само желе брзо да постану познати и да је ниво уметности уопштено у паду, а не само међу писцима. Такође је депресивно видети да многи такозвани уметници, који стално нешто копирају или краду, тиме што преписују додатно појачавају целу ову  негативну спиралу. Као што је поменуто у једном од питања изнад, не могу ни да копирам ништа јер не читам ништа осим својих ствари које сам пишем. Али да, сваком своје, дугорочно ће се показати ко је од ког формата направљен.

  Какву поруку шаљеш будућим писцима?

  – Добро размислите којим путем желите да идете. У почетку сам мислио да ћу само нешто написати и да ће то некако проћи. У међувремену, писање више не одузима највише времена. Имате разне састанке, сваки дан морате да водите налог на друштвеним мрежама,  одговарате на питања и сносите све трошкове. Наравно, све ово нисам разматрао када сам почео да објављујем своје прве цитате. Временом, морам да кажем, да заиста имам шта да радим сваки дан у смислу писања или других пројеката који се одвијају паралелно. Пошто имам два матерња језика, српски и немачки, наравно да сам веома активан у Немачкој и сарађујем са многим уметницима који говоре немачки. Углавном у музичкој индустрији.

  Порука читаоцима Змаја!

  – Био бих веома срећан да кликнете на моју страницу „VEGASKIX“ на Инстаграму.  Веома ми је драго што сам био почаствован да одговорим на ова питања и надам се да сам се мало приближио вашим читаоцима.


  Разговор водила Миљана Војводић

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img