Више

  Милан Пашић отворио „Школски дан“ на Сајму књига

  Помоћник министра просвете Милан Пашић отворио је данас традиционално „Школски дан“ у оквиру Сајма књига и Сајма образовања и наставних средстава, уз поруку да је образовање један од најважнијих задатака и да зато треба да буде квалитетно и свима доступно.

  – Убрзани токови развоја условљавају континуитет човековог образовања и усавршавања, који није статичан процес, већ процес који захтева сталну активност, напредовање и професионални развој – рекао је Пашић.

  Он, саопштено је из Министарства просвете, истакао да снага и вредност промена у образовању зависе од снаге и кретаивности свих оних који су непосредно укључени у образовање.

  – Васпитање, образовање и настава су три међусобно повезана и условљена процеса и као такви чине јединствен педагошки процес – навео је Пашић.

  Према његовим речима, интензивне реформе образовног система усмерене су на побољшање квалитета и ефикасности образовања, као и на обезбеђивање доступности квалитетног образовања за сву децу.

  Пашић је истакао и да су протеклих дана, на штанду Министарства просвете, током Сајма образовања, представљене различите активности и пројекти постигнути заједничким радом тог министарства, образовно-васпитних установа, запослених, ученика и родитеља.

  – Посебно сам поносан на децу и ученике широм Србије који су јавности показали своја знања, умећа и постигнућа – рекао је Пашић.

  Подсетио је на стару изреку „Знање је благо које сваког власника свуда прати“ и поручио да је то благо „овде, међу књигама“.

  На штанду Министарстава просвете данас ће се представити основне и средње школе, као и ученичке задруге, наводи се у саопштењу и додаје да ће школе представити примере добре праксе у заштити животне средине, финансијској писмености, али и нових технологија за савремено образовање.

  У конференцијској сали биће одржане презентације о обогаћеном једносменском раду, спољашњем вредновању рада школа, методе и технике за унапређивање формативног оцењивања у школама, завршни испит на крају основне школе и промоција еВежбанонице, државна матура, мрежа установа и улога саветника – спољних сарадника.

   

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img