Више

  33 године „Креативног центра”

  „Креативни центар” ове године навршава 33 године рада и има иза себе близу 1.500 објављених књига. „У периоду пандемије успели смо да одржимо продукцију у готово истом обиму и квалитету као и у редовним условима – седамдесет књига годишње.

  Реч је о књигама врхунских аутора, чиме настављамо своју мисију да деци приближимо издања из других култура, која ће подстаћи њихову креативност, критичко мишљење и помоћи им да боље разумеју свет око себе, а родитељима пружимо поуздан ослонац у васпитавању деце кроз све развојне изазове”, истиче директорка Љиљана Маринковић.

  На 65. Међународном београдском сајму књига, на штанду „Креативног центра”, у Хали 1, читаоце очекује више од 1.000 наслова домаћих и страних аутора, дружење с писцима и илустраторима и сајамски попусти.

  „Прометеј” и „Православна реч” најбољи издавачи

  „Ми незаустављиви – Како смо освојили свет” књига је за децу аутора светског бестселера „Сапијенс” Јувала Ное Харарија. У овој невероватној, помало мистериозној али истинитој причи, проналазимо одговор на питање како су људи постали најмоћнија бића на планети Земљи.

  У питању је прича о историји човечанства која подстиче децу да постављају питања и да се уче критичком мишљењу о прошлости, како би боље разумели друштвене проблеме који нас данас окружују.

  У сусрет стогодишњици рођења великог португалског писца Жозеа Сарамага, „Креативни центар” представља књигу „Највећи цвет на свету”. Издање је приредила Фондација „Жозе Сарамаго” правећи занимљив спој пишчеве приче у првом делу књиге и правог малог приручника за креативно стваралаштво у другом делу. Иако невеликог обима, ова прича показује Сарамагову величину и маестралност. Писац нам је дозволио и да завиримо у његову мајсторску радионицу, откривајући свој однос према писању и нарочито према стваралаштву за децу.

  „Новчић судбине” последњи је део трилогије „Зеленбабини дарови” награђиване ауторке Иване Нешић, која нам у овом серијалу о дечаку Мики открива фантастичан свет словенске митологије, и то на сасвим нов и посебан начин показујући право богатство које се ту крије.

  У завршном делу Мика је одлучио да узме судбину у своје руке и на тај начин симболично одрасте. Уз редизајн издања и илустрације Добросава Боба Живковића ова трилогија у пуном сјају ишчекује нове генерације.

  Данас на Сајму књига

  Роман „Све што (ни)сам променила” трећи је део тинејџ серијала о Нини Ковач и Максу, ауторке Драгане Младеновић, са илустрацијама Душана Павлића. Прва два дела серијала већ су постали омиљена тинејџерска литература. Ауторка је успела да споји лакоћу приповедања са аутентичним увидом у свет тинејџера.

  Њени јунаци суочавају се са веома озбиљним изазовима: стицањем самосталности, решавањем конфликата са одраслима и својим вршњацима, стваралачким процесом, економском кризом и еколошким питањима.

  „Стрипотерапија” ауторке и илустраторке Ане Петровић са друштвених мрежа и у допуњеном издању стигла је у „Креативни центар”. Колекција стрипова који храбро, никада равнодушно и уз смех говоре о одговорном односу према менталном здрављу преточена је у штампано издање, које садржи и текстове психотерапеуткиње и ауторке.

  Књига „Стрипотерапија” доноси аутентичну, дирљиву и духовиту причу о психотерапијском процесу главне јунакиње са којом се као читаоци лако повезујемо.

  ФОТОПромо
  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img