Више

  Десет дечијих заповести, Јово Чулић

  Десет дечијих заповести
  Аутор: Јово Чулић

  Кад је смешно, ти се смеј,
  кад дозиваш
  реци – хеј.

  Кад је вруће ти се скини,
  кад си гладан,
  јако зини.

  Кад си сретан ти звиждући,
  кад те зову,
  иди кући.

  Када не знаш ти научи,
  кад те боли,
  ти јаучи.

  Кад задремаш иди лежи,
  кад је прпа,
  а ти бежи.


  O песнику…   Јово Чулић, у Гламочу је завршио основну и средњу језичко-преводилачку школу. Школовање наставља у Београду и Новом Саду. По занимању је струковни економиста, а стекао је и диплому струковног инжењера електротехнике и рачунарства.

  Поред песама и прича за децу пише и објављује афоризме, приче и песме за одрасле. Написао је сценарио за играни филм кратког метра „Последња жеља” за Радио-телевизију Војводине. Према књизи Јунак у трегерима урађена је истоимена представа за децу која се налази на репертоару Дечијег позоришта Републике Српске.

  Члан је Удружења књижевника Републике Српске. Пеесме су му превођене на енглески, руски, словеначки, македонски, мађарски, њемачки, француски, италијански и бугарски језик. Заступљен је у читанкама, лектири, разним антологијама, панорамама и енциклопедијама.

  Као представник БиХ номинован је 2013. за највећу светску награду за дечију књижевност „Астрид Линдгрен”, коју додјељује Национални савет за културу Шведске.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img