Више

  Говор главног и одговорног уредника Змаја поводом изложбе насловних страна часописа

  Насловне стране часописа Змај  изложене су у КЦ Град.

  Приликом изложбе некадашњих насловних страна дечијег књижевног листа Змај, приређена је изложба у просторијама КЦ Град, главни и одговорни уредник „Змаја“, одржао је говор којим се осврнуо на претходни рад сарадника и целокупне редакције „Змаја“.

  Истакао је да верује да ће ово бити само првих педесет година постојања „Змаја“, и да ће „Змај“, трасирати озбиљан и сигуран пут младим генерацијама. Када се говори о уметности односно књижевности. У говору главног и одговорног уредника нашло се и некадашње обраћање бивше уреднице листа Мире Алечковић који су присутни могли чути. Сарадици који су радили на обликовању ”Змаја” могли су своја имена упамтити који су уткани у говор главног и одговорног уредника. Међу присутнима налазили су се и некадашњи дописници ”Змаја”, који су слали своје радове на адресу редакције. Одабрали смо 24 које су обухватиле период од самог оснивања часописа. Међу изложевним странама, нашле су се и насловна страна првог броја која је сачувана у оргиналу, такође изложени су и оргинални примерци нашег часописа. Посетиоци изложбе могли су видети и оргиналне редакцијске печате који су изложени у посебном делу галерије.

  Дугујемо захвалност и бившим, а посебно садашњим сарадницима ”Змаја”.

  Наши илустратори потрудили су се да Вас врате у детињство. Верујемо и надамо се да су успели.

  Циљ нам је да наш рад унапредимо, да уколико можемо будемо и бољи.

  Дизајн ће бити побољшан неће бити  као што је био код претходника. Ми нећемо ништа мењати на шта су навикли наши читаоци, све ће остати исто.

  Порука будућим читаоцима

  Верујемо да ћете верно пратити наш рад, и да ће „Змај“ бити део и вашег одрастања. Старијима  обећавамо повратак у неку срећну – дечију прошлост.

  Сигурни смо и чврсто верујемо да прекида рада неће бити, и да ћемо прославити и стогодишњицу нашег рада.

  Редакација Змаја

  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img