Више

  Радмила Симеуновић издала другу збирку песама намењену најмлађој публици

  Више смо пута говорили о значају поезије за децу али и о њеној (не)присутности у друштву. На жалост-нема је много, на радост- има оних који се труде да је буде. Једна од њих је Радмила Симеуновић велики поштовалац деце. Она тежи да све што пише уједно и „пошаље“ у етар и самим тим допринесе поетском постојању. Нека се чита!

  Након њене прве збирке песама Радост је!, управо је издала и другу по реду збирку Другарски, баш! Рада је писала о значају породице, празника и наших обичаја, а о томе говорила-  како другачије него кроз стих.

  – У новој збирци, фокус је на другарству за које сматрам да је такође важна тема у одрастању деце али и одраслих. Усмерити их да буду добри другари и да се све што раде, чине, понашају се, буде само и искључиво онако другарски, баш! Мишљења сам да уколико пажњу усмеравамо искључиво на „лоше“ теме, њих ће само и бити – каже наша саговорница и додаје:

   

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

   

  Објава коју дели Rada Simeunović (@_radmilasimeunovic)

  – Својим пером трудим се и борим да поезија буде једна од водиља деци, њихов хоби од најмлађих дана као што је била и мени. У новој збирци песама најмлађи могу да прочитају доживљје миша Ћире, жапца Жике, жабе Рајке, твора Гуте и многих других. На шаљив начин, опевани су односи главних ликова међу којима је било и свађе и неспоразума, али се тежило њиховом помирењу, схватању, уважавању различитости.

  Како нам је испричала Симеуновићева, деца читајући књиге могу да извуку поуку шта је исправно у наведеним ситуацијама.

  – Док пишем трудим се и тежим да деца након читања могу да извуку поуку, увиде како и шта је исправно у наведеним ситуацијама. Управо на тај начин мислим да уче.

  Надам се и верујем да ће сви читаоци поезије за децу уживати у читању мојих стихова. Као што рекох, читајући доприносе да она/ поезија постоји – закључује песникиња златног пера Радмила Симеуновић.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img