Више

  Расписан конкурс за награду Града Ниша за дечију књижевност

  Нишки културни центар расписао је конкурс за награду “Малени цвет” коју Град Ниш додељује за најбољу књигу прозе или поезије за децу и младе. Издавачи и аутори могу да се пријаве до 31. децембра, а име победника знаће се почетком априла наредне године.

  Током 2023. године награда ће бити додељена по седми пут, а аутор најбољег дела добиће повељу и новчани износ.

  У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига прозе или поезије за децу и младе, објављених на српском језику током 2022. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори, антологије и слично – наводе из НКЦ-а.

  О добитнику награде одлучиваће жири који чине професори књижевности за децу Данијела Костадиновић и Милица Алексић, као и прозни и дечији писац Срђан Тешин.

  Издавачи и аутори до 31. децембра треба да пошаљу организаторима четири примерка објављених књига које испуњавају услове конкурса, а име добитника знаће се почетком априла наредне године.

  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img