Више

  Најмлађи српски писац представио читалачкој публици свој роман (ФОТО)

  Роман jеданестогодишње Василисе Пешић „Две сестре и пећина тајни“ представљен читалачкој публици данас у Београду. Промоцији романа поред другара и родитеља, који су Василиси навећа подршка присуствовао је и велики број посетилаца који је желео да упозна најмлађег аутора књиге у Србији.

  Присутнима се обратила и директорка издавачке куће ”Хук”, Милица Зорић. Иначе ова издавачка кућа стоји иза дела најмлађе књижевнице у Србији. Зорићева је поручила да је овај дан јединствен за децу, јер је још један млади књижевник објавио својe дело и нашао се књижевној сцени Србије раме уз раме са старијим писцима.

  Након обраћања директорке издавачке куће ”Хук”, окупљенима обратили су се  учитељица Василисе Пешић, Виолета Котона, али и Василисин отац, Александар Пешић.


  Сала у којој је одржана промоција била је препуна, а одушевљење младе књижевнице било је видно. Током трајања промоције, осмех није скидала са лица. С правом! Бити аутор и издати књигу са једанаест година је велики подвиг! Редакција ”Змаја”, Василиси упућује речи подршке.


  Неколико речи о Василиси …

  Василиса се цртањем и сликањем бави од најмлађих дана и за то се може рећи да јој је, поред читања и писања, највећа опсесија. Као мала је проводила сате и сате цртајући, углавном, сопствену имагинацију и тиме је скренула пажњу најпре васпитачима, а касније учитељици и данас наставнику ликовне културе у школи.

  Члан је Уметничког студија у Сомбору, где својим радовима учествује на заједничким изложбама, сликарским колонијама и такмичењима. Поред сликања и писања, Василиса се бави и свирањем на гитари.

  Будући да су јој родитељи академски музичари, бављење музиком се природно наметнуло, па гитару свира од своје девете године. Највише воли да изводи уметничку, популарну и традиционалну музику Латинске Америке, нарочито музику са елементима индијанског фолклора.

  Ученик је Музичке школе „Петар Коњовић“ у Сомбору. Василиса се годинама страствено бави атлетиком. Више пута је добијала медаље на тркама које су организоване на разним нивојима, од школских и општинских, преко регионалних, до републичких трка РТСа. Члан је Атлетског клуба „Маратон“ из Сомбора.

  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_img