Више

  Неготинска библиотека уручила награде “Мирко Петковић” и “Чика Андра”

  Ненад Митровић и Мирјана Луковић лауреати су овогодишњих књижевних конкурса “Мирко Петковић” и “Чика Андра” које је расписала Народна библиотека “Доситеј Новаковић”. Ауторима су награде уручене на Светог Луку, славу ове установе.

  Неготинска Народна библиотека традиционално расписује књижевне конкурсе “Мирко Петковић” и “Чика Андра”.

  Награда „Мирко Петковић“, која носи име Неготинца Мирка Петковића, првака новосадског Народног позоришта, песника и сликара, додељује се за књижевно стваралаштво: поезија, кратка проза, есеј и књижевни приказ, аутора који живе и стварају у источној Србији.

  Овогодишњи добитник награде “Мирко Петковић” је Ненад Митровић из Бора.

  Уз конкурс за награду “Мирко Петковић”, неготинска Народна библиотека расписала је и књижевни конкурс за награду “Чика Андра” која носи име по дечијем песнику Андри Франичевићу из Јабуковца.

  За награду „Чика Андра“ могла су конкурисати деца узраста до 18 година, која живе и стварају у Неготинској Крајини, а њен је циљ подстицај дечијег стваралаштва.

  Лауреат награде “Чика Андра” ове године је Мирјана Луковић, ученица трећег разреда Пољопривредне школе “Рајко Боснић” из Неготина.

  Награде се уручене приликом обележавања славе неготинске библиотеке, на Светог Луку.

  ИЗВОРЗмај
  spot_img
  Часопис ”Змај”
  Часопис ”Змај”https://casopiszmaj.com
  Дечји књижевни часопис Змај се обраћа се младим читаоцима у Србији. Намера часописа је да књижевно образује децу укључујући српско културно наслеђе.

  ПОСТАВИ КОМЕНТАР

  Молимо унесите свој коментар!
  Молимо унесите своје име

  ПРОЧИТАЈ И ...

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img